23 Mart 2016 Çarşamba

BUHAR BANYOSU NASIL YAPILIR ?

Uzuun bir aradan sonra herkese merhabaaaa :)
1 haftadır yokum buralarda nasılsınız bakalım ? Bahara merhaba dedik ve inşallah bahar tüm dünyaya gelir. Bugün sizlere buhar banyosunu nasıl yaptığımı ve neden yaptığımı anlatacağım.

buhar banyosu nasıl yapılır


Biliyorsunuz havalar, makyaj ve stres cildimizi yoruyor. Her ne kadar temizleyciler kullansakta bu yeterli olmayabiliyor. Cildimizi temizlemek  , gözenekleri açmak ve  toksinlerden arındırmak için en güzeli buhar banyosu. 



Suyumuzu ısıttık. Geniş bir kaba koyuyoruz. İçerisine isterseniz birkaç damla yağ damlatabilirsiniz. Ben bazı zamanlar limon damlatıyorum 1-2 damla. Ama bugün yaparken  1-2 damla  kayısı yağı damlattım :)





Suyumuz hazır. Bir havlu alarak kabı ve başınızı iyice kapatın ki buhar uçup gitmesin. Belli bir mesafe koyarak yüzümüzü suyun  buharında tutun :) Yaklaşık 10-15 dakika tutmak en güzeli.

*Buhar banyosu kan dolaşımını arttırarak cildimizin daha diri kalmasını sağlar.
*Cildi yumuşatır.
*Ciltte biriken toksini,kiri ve sivilceye neden olan mikropların ciltten atılmasını sağlar.
*Buhar banyosu ardından tırnaklarınızı değdirmeden bir peçete yardımıyla siyah noktalarınızı çıkarabilirsiniz veya siyah nokta bantları kullanabilirsiniz.
*Buhar banyosu ardından gözenekler açılacağı için hemen bir maske kullanabilirsiniz. Eğer maske yapmayacaksanız hemen tonik uygulayın ki açılan gözenekler toparlansın :)
* Bunların ardından nemlendirmeyi kesinlikle unutmayın.

İyiii bakımlaaar :* 

3 yorum:

  1. Kesinlikle yapıcam canım teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Için hang yağları damlatmalıyız bide hangi buhar banyosunda sonra hangi maskeleri ve nemlendiriciyi kullanalım önerdiğiniz markaları yazar mısınız :D

    YanıtlaSil